Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 1 mai 2013

Radiografie a vieti


Astazi m-am hotarat sa postez din nou, dar de data aceasta nu am sa mai vorbesc despre problemele de sanatate in sine. 
Astazi am sa fac o radiografie a ultimilor 15 ani, si am sa incerc, sa vad, care au fost motivele care au dus la aparitia cancerului. 
- De ce am ales aceasta perioada de 15 ani?
- Deoarece in aceasta perioada s-au "rostogolit" peste mine o gramada de schimbari.
- Despre ce schimbari este vorba?
- De la cele de natura familiala la cele de natura economica, materiala cat si cele profesionale.

Si acum le voi analiza pe rand:
Schimbarile de natura familiala au inceput in 1991 odata cu casatoria si apoi cu venirea pe lume a celor 2 copii. Toate acestea pentru mine au reprezentat atat satisfactie cat si adaugarea unor responsabilitati in viata personala. Dorinta pentru un trai mai bun pentru mine si familia mea a facut ca in aceasta perioada (15ani) sa fac multe sacrificii.
Schimbarile de natura economica au inceput si ele tot prin ani 90, cand odata cu Revolutia, valoarea leului a inceput sa se deprecieze, iar pe piata au aparut multe lucruri pe care ti le doreai dar pentru care era nevoie de bani, bani pentru care erai dispus sa lucrezi cat mai mult pentru a-i avea. Asa ca prin 2000, fiind deja angajat la Centrala Nucleara de la Cernavoda, am infintat un SRL, care avea ca activitate principala comertul cu produse alimentare, mai pe scurt, un magazin alimentar. De aprovizionare ma ocupam eu, dupa orele de program, sau sambata si duminica, munceam pe rupte pentru acei cativa banuti in plus ca sa asigur un trai asa zis decent familiei mele, dar despre acest "decent" vom vorbi mai tarziu. Toate aceste lucruri insemnau stres, fizic si psihic, pe care corpul meu trebuia sa il suporte. La monentul acela mi se parea ca merita efortul facut pentru scopul final traiul "decent". Acum am alta perceptie fata de acel stil de viata.
Schimbarile de natura materiala incep odata cu cresterea nivelului de trai, si anume, cu cat ai mai mult, cu atat vrei mai mult, cu atat cheltui mai mult, si de aici acel cerc in care ne invartim si din care este greu sa iesim deoarece suntem manipulati fara sa ne dam seama.
- Despree ce vorbesc?
- Vorbesc despre modul cum actionam cei mai multi dintre noi, atunci cand suntem pusi fata in fata cu o societate de consum, in care ni se implementeaza zilnic, minut cu minut, secunda cu secunda, atat audio cat si vizual, in subconstient, luxul, grandoarea, bogatia.
- Da, opriti-va o clipa si uitati-va in jurul vostru sau chiar priviti-va pe voi. Daca astazi am Dacie maine vreau Opel, sau poate Volkswagen  da de ce nu Audi, si asa mai departe, exemplele pot continua, cu locuinte, cu vacante, cu propietati, etc.
- De unde aceasta dorinta?
- Va spun eu, din faptul ca exista acel atac al subconsientului prin mijloace media (tv, radio, presa scrisa, panouri publicitare, etc) care ne prezinta fel si fel de produse, si pe care ne face sa ni le dorim. In majoritatea filmelor ni se arata numai masini de lux, locuinte luxoase, vita inconjurata de bogatie, dar ni se ascunde atrocitatile comise in numele democratiei, democratie de care eram foarte bucurosi in 1989.
- Asa s-a intamplat si cu mine, cu cat aveam mai mult cu atat cheltuiam mai mult, iar ca sa pot cheltui mai mult trebuia sa muncesc mai mult, mai multa munca mai mult stres. Deci ajungem tot la stres.
 Schimbarile de natura profesionala au avut ca punct de plecare, ca si celelalte schimbari, tot ani '90, cand am parasit vechiul loc de munca, si m-am angajat la Centrala Nucleara de la Cernavoda. Aici datorita mediului de lucru si conditiilor de siguranta impuse de un asemenea loc de munca, am trecut printr-un proces de formare profesionala, care insumat reprezinta, poate, 2 ani de pregatire teoretica si practica. In toata aceasta perioada lucrata la Centrala Nucleara de la Cernavoda parcursul meu profesional a fost unul ascendent, dar aceasta ascensiune a fost insotita si de un efort permanent. La mine totul s-a obtinut prin munca. Munca insemna bani iar bani ma duceau catre acele idealuri implementate de societate in subconsient, lux, bogatie, belsug, abundenta, etc. Si asa cum am aratat si mai sus pentru a ajunge la bani suportam stresul, care este boala secolului  XXI.
- Care este motivul stresului?
- Acea dorinta de a fi cat mai "sus" din toate punctele de vedere, de a trai "decent".
La toate acestea in 2006 a avut loc si un eveniment de care nu vreau sa vorbesc aici, care a avut un puternic impact emotional asupra mea, si care cred ca a fost un factor ce a contribuit major la cea ce avea sa se intample mai tarziu.
Toate aceste schimbari enumerate mai sus au atras dupa ele si altele, mai mari sau mai mici, care au dus implicit la schimbarea radicala a modului de viata. 
Analizand cele de mai sus, si nu numai, am ajuns la concluzia ca cea ce s-a intamplat in 2009, era firesc, daca putem spune asa, sa se intample deoarece viata mea mergea pe o cale gresita, la capatul caruia in cele mai multe cazuri ajungi pe un pat de spital, sau poate, chiar, ajungi sa te desparti de aceasta lume, sa ii lasi pe cei dragi, atunci cand aveau mai multa nevoie de tine, cei pe care vroiai sa ii ajuti cat mai mult, . Toate aceste lucruri nu le putem analiza decat daca ne oprim o clipa, clipa atat de necesara pentru alegerea cai, care sa ne tina cat mai mult, sanatosi, in aceasta lume atat de bolnava.

Mai sus pomenean de trai decent.
- Ce inseamna trai decent?
  • Pentru uni inseamna a sti ca au ce manca a doua zi, 
  • Pentru alti inseamna sa poata avea doi cai, o caruta si 50 de oi, de pe urma caruia sa isi poata duce traiul, 
  • Pentru alti inseamna sa poata zbura cu avionul personal. 
Totul tine de scara de valori pe care o alegem si de mediul in care traim. Fiecare in mediul lui este fericit! Dar daca ar fi sa ducem indivizii dintr-un mediu in altul. Cel care mergea cu avionul credeti ca va fi fericit sa fie in locul celui care isi duce traiul de pe o zi pe alta? In 100% cazuri acesta va fi disperat, cu toate ca in acelasi mediu cel care a fost dus in locul lui era fericit, atata timp cat avea ce sa manance a doua zi.
- De ce se intampla acest lucru? 
-Deoarece suntem din ce in ce mai legati de lucrurile materiale, si ne indepartam din ce in ce mai mult de partea spirituala.
Suntem intr-o cursa nebuna de acaparare de lucruri materiale, uitand sau ignorand partea spirituala, cea care de fapt face parte integranta din fiinta umana. 
Daca imi faceam putin timp sa analizez calea pe care mergeam acum lucrurile ar fi stat alfel. 
Nu de mult timp un coleg de munca, dar si prieten bun, a parasit prea devreme aceasta lume, rapus de cancer. Ca si la mine viata lui materiala cunoscuse o evolutie pozitiva, in ultimi 10 ani, insa aceasta evolutie a fost sustinuta tot de un efort deosebit, cea ce a dus la slabirea organismului si aparitia boli.
In toata aceasta perioada, de la aparitia boli si pana in prezent, am cautat sa inteleg care sunt motivele declansari boli, indeosebi a cancerului.
Mi-a atras atentia mai multe ipoteze, dar cea mai plauzibila mi s-a parut cea a Dr. Ryke Geerd Hamer, in care se spune ca declansarea unei boli este strans legata de stresul provocat de unul sau mai multe evenimente, petrecute in viata individului. Pentu cei interesati pot citi mai multe despre acest doctor AICI.

Sau puteti urmari cele cateva episoade din acest serial prezentat mai jos din care eu am pus aici doar primul episod, restul putand sa le urmariti pe YouTube .
 


Si pentru ca spuneam undeva ca este necesar sa ne oprim putin, ca sa analizam calea pe care mergem, acest lucru a fost preluat din Mesajul Parintelui Arsenie Boca pentru Romani, pe care daca veti avea curiozitatea si 
TIMPUL  
necesar ascultari, va veti schimba putin perceptia despre partea materiala, cea spre care tot mai multi alearga.

 La sfarsit, va las pe voi , sa trageti concluziile, si dupa aceia, daca mai aveti 
TIMP,
sa va analizati calea pe care mergeti, si sa vedeti ce se afla la capatul ei.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu